Имобиле измъкна Лацио в драматична битка срещу Аталанта


Имобиле измъкна Лацио в драматична битка срещу Аталанта
Снимка: Getty Images/Guliver

965 0

Отборите на Лацио и Аталанта завършиха 3:3 в зрелищен сблъсък от осмия кръг на италианската Серия А, игран на стадион "Олимпико“ в столицата. Гостите изиграха великолепно първо полувреме и поведоха с класически резултат. Луис Муриел откри в 23-та минута, а само пет по-късно отново колумбийският нападател бе в прегръдките на съотборниците си. В 37-та кошмарът за домакините стана пълен след точната интервенция на Папу Гомес.

Изглеждаше, че Аталанта ще си тръгне безпроблемно с трите точки от Рим, но "орлите“, и в частност дежурният им голмайстор Чиро Иммобиле, бяха на друго мнение. Италианският стрелец върна един гол от дузпа в 69-ата минута, а само 60 секунди по-късно асистира за попадението на Хоакин Кореа. Играчите на Симоне Индзаги натиснаха в търсене на трети гол и го постигнаха в заключителните мигове на срещата. Отново в герой за тима се превърна Иммобиле, който реализира нова дузпа, отсъдена от главния арбитър Джанлука Роки.

Така, двата тима поделиха точките след зрелището на "Олимпико“. Аталанта пропусна да се изкачи на върха по-голова разлика, докато Лацио е пети с 12 точки. За двата отбора предстоят ангажименти в евротурнирите, като Аталанта гостува на Манчестър Сити в Шампионска лига, а Лацио пътува за визита на Селтик в Лига Европа. Във вътрешния шампионат Аталанта приема у дома Удинезе, докато Лацио гостува на Фиорентина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички