Драма в продължението лиши Интер от победата срещу Фиорентина


Драма в продължението лиши Интер от победата срещу Фиорентина
Снимка: Getty Images/Gulliver

1340 0

Интер изпусна два гола аванс и завърши 3:3 при гостуването си на Фиорентина в сблъсък от 25-ия кръг на италианската Серия А, но въпреки това остана на третата позиция с 2 точки аванс пред градския съперник Милан.

Срещата започна по възможно най-лошия начин за Интер.  Стефан де Врай си отбеляза злощастен автогол, опитвайки се да пресече подаван и направи резултата 1:0. "Нерадзурите" обаче бързо реагираха и още в 6' изравниха. Матиас Весино овладя отскочилата топка в наказателното поле и преодоля вратаря с удар във вътрешната страна на лявата греда, голът бе преразгледан от ВАР, но нямаше нищо нередно. В 29' Герсон се впусна през центъра до самото наказателно поле и отправи бомбен удар, който премина на косъм встрани от лявата греда. В 40' Интер сътвори пълен обрат Матео Политано се измъкна зад съперниците и стреля прекрасно от границата на наказателното поле. 4 минути след това и Перишич можеше да се разпише.

В 50' след консултанция с ВАР се стигна до дузпа за "нерадзурите" след игра с ръка на Едимилсон. Зад топката застана Перишич, който не сгреши. Десет минути след това домакините стигнаха до попадение, но то бе отменено след нова намеса на системата за видеоповторения. Попадението бе на Кристиано Бираги, но преди това имаше фаул срещу Д'Амразио. В 74' Фиорентина все пак успя да върне едно попадение. Луис Муриел изстреля красив удар от свободен удар от дистанция, а топката попадна в горния ляв ъгъл, преодолявайки вратаря. Минута след това пък вратарят на домакините отказа Весино, който отправи удар с глава. В 86' Федерико Киеза си проправи път през защитата по невероятен начин, но не му достигна малко точност в завършващия удар. В добавеното време се стигна до голяма драма, която в крайна сметка лиши Интер от трите точки. Съдията даде 12 минути добавено време, а Верету в 101' от дузпа изравни за крайното 3:3. Дузпата за "виолетовите" бе отсъдена след дълги дискусии и намесата на ВАР.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички