7-голова драма на "Олимпико", Гълъбинов с асистенция


7-голова драма на "Олимпико", Гълъбинов с асистенция
Снимка: Guliver/GettyImages

1102 0

Българският нападател Андрей Гълъбинов отново се появи като резерва в Серия А след дълго отсъствие заради контузия и, въпреки че записа добър двубой и дори се отличи с асистенция, неговият Специя загуби злощастно с 4:3 гостуването си на "Олимпико" срещу Рома. 

"Вълците" откриха резултата рано-рано през първата част, след като Пелегрини изведе Майорал на полупразна врата и бившият играч на Реал Мадрид не пропусна - 1:0. В 24' обаче Пиколи възстанови равенството и полувремето дойде при 1:1. Още след почивката на терена се появи Андрей Гълъбинов, който по-рано през седмицата се върна в игра именно срещу Рома, но за Купата. Тогава той вкара гол и даде асистенция, но статистиката му беше "анулирана", след като заради нарушение на правилника от страна на Рома беше присъдено служебно 3:0 за Специя. 

До 55' Рома вече водеше с 3:1, след като Майорал направи за смях защитата на гостите, размина трима с топка в крака и се разписа с диагонален удар в 52'. 3 минути по-късно Карсдорп реализира за 3:1 и изглеждаше, че "вълците" лесно ще спечелят. 

В 59' обаче Гълъбинов изведе отлично Фариас на скорост пред наказателното поле, а крилото показа отлична техника между двама защитници и пусна топката покрай вратаря за 3:2. Драмата стана пълна в 90', когато Верде изравни и Специя беше на минути от изненадата на "Олимпико". 

Най-добрият играч на Рома в последните седмици Пелегрини обаче имаше последната дума, като минута преди края на продължението се разписа за крайното 4:3. 

С триумфа си "вълците" остават в топ 4 на Серия А и след настоящия кръг, като имат 37 точки и заемат 3-о място, следвани от Наполи (34) и Ювентус (33). Специя е 14-и с 18 точки и е само на 4 от зоната на изпадащите. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички