10 кръга преди края в Серия А: Какво трябва да стори Наполи, за да загуби гигантския аванс?


10 кръга преди края в Серия А: Какво трябва да стори Наполи, за да загуби гигантския аванс?
Снимка: GettyImages

1914 0

Италианският гранд Наполи е силно устремен към трета титла от Серия А в историята си - както и първа от над 30 години. Последният триумф за "партенопеите" в първенството бе през миналия век - вече далечния сезон 1989-90.

Лучано Спалети направи отбора си машина през тази кампания - 28 изиграни двубоя, 2 равенства и 3 загуби - всички други срещи в шампионата са спечелени. И тук трябва да вметнем, че 2 от тези 5 двубоя, в които не са триумфирали, са в последните 4 кръга.

И въпреки не чак толкова убедителните резултати в тези последните няколко срещи - неаполитанците имат солидна преднина. Те са първи със 71 точки, Лацио е втори (55 т.), а след тях следват Милан (51 т.), Интер (50 т.), Рома (50 т.), Аталанта (48 т.) и Ювентус (44 т.).

*Ако Ювентус не бе санкциониран с 15 точки, щеше да е на второ място с 59 пункта.

Така най-близо е Лацио, а не някой измежду последните два шампиона в страната. Това дава допълнителни надежди на Наполи. Ако приемем обаче, че "орлите" от Рим ще влязат в суперформа и ще спечелят всеки от оставащите си мачове - какво трябва да се случи, за да изпусне Наполи титлата от ръцете си?

Как Наполи може да изпусне титлата в Серия А?

В най-лошия за "партенопеите" вариант Лацио ще събере 85 точки до края. При равен брой точки се гледат преките двубои - там Лацио и Наполи са си разменили по един успех с гол разлика. Стигаме до головата разлика - за Наполи тя е +44 (64 - 20), докато за Лацио е значително по-ниска: +25 (44 - 19).

Ако приемем, че дори тя не се запази в полза на лидера в подреждането (Лацио стане с по-добра голова разлика), то тогава на неаполитанците  86 точки биха били достатъчни. Това означава, че при потенциално най-лошата развръзка за Лучано Спалети и компания, те ще трябва да спечелят още 15 точки до края - при оставащите 10 мача.

Програмата за Наполи в Серия А е както следва: Лече (гостуване), Верона (домакинство), Ювентус (гостуване), Салернитана (домакинство), Удинезе (гостуване), Фиорентина (домакинство), Монца (гостуване), Интер (домакинство), Болоня (гостуване), Сампдория (домакинство).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички