Анчелоти се върна към раздялата с Наполи и какво трябва да се направи, за да се спечели Шампионска лига


Анчелоти се върна към раздялата с Наполи и какво трябва да се направи, за да се спечели Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1369 0

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде интервю пред DAZN, в което разкри интересни подробности около кариерата му. Освен за "белия балет", той говори и за престоя си в Наполи и какви са шансовете на тима да спечели Шампионска лига.

Нещата, които Наполи трябва да направи, за да спечели Шампионска лига

"На първо място, клубът направи много важна стъпка, променяйки играчи, привличайки нови играчи с голяма мотивация. Освен това треньорът има голям опит. Смятам Спалети за един от най-добрите тактически треньори и това ще ги накара да спечелят титлата. Може да успеят и в Шампионска лига. Всичките осем отбора, които все още участват, могат да спечелят, останалите ще гледат", заяви наставникът на мадридчани.

Запитан за състоянието на италианския футбол, Анчелоти каза: "Мисля, че италианските отбори в защита все още са най-добрите. Преминаваме през труден период, но три клуба от Серия А вече са на четвъртфиналите на Шампионска лига. Италианският футбол в Европа е добре представен. Реал Мадрид е единственият останал испански клуб в състезанието в Шампионска лига.

Наполи уволни Анчелоти след по-малко от две години начело през 2019 г. Какво всъщност се случи между него и клуба? "Това, което се случва много пъти в много клубове. Просто тези, които ме наеха две години по-рано, започнаха да губят доверие. Най-доброто нещо, което Наполи и аз направихме през този период, беше да се разделим, без да чакаме".

Анчелоти стана най-успешният треньор в Шампионска лига миналия сезон, когато вдигна купата с големи уши за четвърти път. Какво е необходимо, за да спечелиш най-важния европейски трофей за клубовете? "Първо, трябва да вярваш в това и да мислиш, че си най-добрият. Тогава е необходим оптимизъм. Оптимист съм този сезон, но винаги съм бил такъв. Когато Реал Мадрид стигне до четвъртфиналите, е много опасно. За Реал Мадрид това е най-важното състезание". А Анчелоти успя да зарадва допълнително играчите си след гръмкия успех срещу Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички