Зрелище и дългоочаквано завръщане в Дортмунд! Алер дебютира официално за Борусия в голов екшън (ВИДЕО)


Зрелище и дългоочаквано завръщане в Дортмунд! Алер дебютира официално за Борусия в голов екшън (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

829 0

Борусия Дортмунд и Аугсбург сътвориха истински голов екшън в среща от 16-ия кръг на Бундеслигата. „Жълто-черните“ сразиха съперника си с 4:3 при подновяването на шампионата.

Най-вълнуващият момент от мача на „Сигнал Идуна Парк“ обаче се оказа завръщането в игра на Себастиан Алер. 28-годишният нападател на практика направи своя официален дебют за Дортмунд след трансфера си от Аякс през миналото лято.

Алер се появи на терена в 62-ата минута и обра овациите на препълнения стадион. Той замени Юсуфа Мукоко.Себастиан така и не игра в официален мач за „жълто-черните“, след като бе диагностициран с рак на тестисите при рутинен преглед по време на лятната подготовка на тима миналото лято. Оттогава той се лекуваше от тежкото заболяване.

Video edited on Kapwing

 

Двубоят на стадиона в Дортмунд се превърна в истински празник за офанзивния футбол. Гостите на три пъти успяваха да изравнят, но накрая преклониха глава пред вествалци в 7-головия трилър.

Джуд Белингам откри резултата в 29-ата минута след страхотна солова акция и изстрел. Арне Майер изравни в 40-ата минута след грешка на Озджан. Нико Шлотенберг възстанови преднината на Дортмунд след удар с глава само 120 секунди по-късно. В първата минута на добавеното време Ермедин Демирович отново възстанови паритета.

След антракта имаше известно затишие. Така в 62-ата минута на терена стъпи Себастиан Алер, който взриви трибуните с появата си, след като се пребори с рака. 18-годишният англичанин Джейми Байно-Гитенс вкара за 3:2 в 75-ата минута след страхотна акция и шут от дъгата на пеналта.

Video edited on Kapwing

Само две минути след това Давид Колина изравни за 3:3. Няма и 60 секунди по-късно падна нов гол в рамките на вихрените 3 минути. Джовани Рейна фиксира крайното 4:3 и донесе успеха за Дортмунд.

С този успех тимът на Един Терзич се изкачи до 6-ото място с 28 точки. Аугсбург остава 15-ти с 15 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички