Във Вердер искат да видят от Илия Груев една ключова промяна


Във Вердер искат да видят от Илия Груев една ключова промяна
Снимка: GettyImages

1665 0

Българският национал Илия Груев беше на фокус в медиите в Германия, след като негова грешка попречи на Вердер (Бремен) да спечели последния си мач срещу Борусия (Мьонхенгладбах) през уикенда. 

След критиките, които понесе, Груев беше защитен от голмайстора на отбора Никлас Фюлкруг, докато треньорът на тима - Оле Вернен, сподели, че иска да види израстване от страна на полузащитника най-вече в едно отношение. 

Груев трябва да играе по-атакуващо 

Както е известно, в днешния футбол от дефанзивните халфове се изисква много повече от това да са "разбивачи". Те трябва да организират играта на тима както в защита, така и в нападение, като точно това иска да види и Вернен от младия българин. 

"Искаме от него да играе по-офанзивно. Понякога дори настояваме, защото той има склонност да играе с пасове по ширина", сподели треньорът на Вердер пред "Кикер".

"Позицията в центъра на терена е изключително отговорна - функцията изисква не само игра в защита, но и организационни умения, с които да имаш голямо влияние не само за себе си, но и върху играта на останалите", допълни Вернер. 

Самият треньор похвали футболиста за играта му и вярва, че развива кариерата си "позитивно". Голмайсторът на отбора Никлас Фюлкруг пък разкри интересни подробности както за играта, така и за отношението, които демонстрира Груев във Вердер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички