Долу ръцете от Илия Груев! Лидерът на Вердер го защити от критиците


Долу ръцете от Илия Груев! Лидерът на Вердер го защити от критиците
Снимка: GettyImages

11468 0

Българският национал Илия Груев определено не изигра най-добрия си двубой преди паузата за мачове на националните отбори. Полузащитникът сбърка в ключово разиграване, което доведе до гол в полза на Борусия (Мьонхенгладбах) по време на равенството 2:2 между двата отбора. 

Разиграващият халф получи солидна доза критики както от фенове, така и от анализатори в Германия, но голмайсторът на тима - Никлас Фюлкруг, го защити и го представи в изключителна светлина. 

Грешката на Груев - критики, но не обвинения

Според нападателя на Вердер (Бремен), неминуемо ще се стига до грешки от млади играчи, които играят на толкова важна позиция, на каквато се подвизава самият български национал.

"Когато играеш на толкова важен пост, и то на такава възраст, носиш огромна отговорност. Илия трябваше да прецени по-добре ситуацията, но критиките не трябва да бъдат приемани като обвинения - той е чудесно момче, на което винаги можеш да разчиташ", каза Фюлкруг пред германското списание "Кикер". 

Илия Груев - абсолютен професионалист 

Нападателят, който е в невероятна физическа форма, хвърли и малко светлина върху развитието и характера на Груев през този сезон. 

"Когато съм във фитнес залата, той също е там с мен. Това е футболист, който е напълно сериозен и работи изключително добре. Всички сме доволни от него и е наистина трудно да го критикуваш", каза още Фюлкруг. 

Възходът на Груев в последните 2 години е наистина сериозен, като той се превърна в редовен титуляр за клубния си отбор. За съжаление, да си титуляр в едно от топ първенствата в Европа явно не е достатъчно, за да влезеш в полезрението на някой от "благодетелите" в българския футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички