Волфсбург взе точка от РБ Лайпциг и ще играе в Шампионска лига от есента


Волфсбург взе точка от РБ Лайпциг и ще играе в Шампионска лига от есента
Снимка: Getty Images

1484 0

Бившият отбор на Мариян Христов и Мартин Петров Волфсбург успя да спечели точка при гостуването си на РБ Лайпциг и чрез постигнатия резултат 2:2 си гарантира мястото в Топ 4 в Германия и правото да участва в турнира Шампионска лига през следващия сезон!

В 12-ата минута Максимилиан Филип изведе гостите напред в резултата с шут в горния десен ъгъл на вратата. 13 по-късно пък Вегхорст отправи бомбен удар, но топката само закачи външната страна на страничния стълб. Една минута преди края на полувремето отново Филип покачи на 2:0 за Волфсбург след точен изстрел по земя.

Второто полувреме започна ударно за домакините и синът на Патрик Клуиверт Джъстин намали изоставането на РБ Лайпциг - 1:2! Малко след това можеше да стане и 2:2, но защитник на "вълците" се хвърли на шпагат в последния момент и пресече удар на Анхелино. В 78-ата минута Забицер отбеляза 8-ия си гол за сезона и четвърти от дузпа и Лайпциг изравни резултата.

Тимът на Юлиян Нагелсман ще спечели сребърните медали в Германия, след като един кръг преди края има преднина от 4 точки пред третия Борусия Дортмунд. Единствената интрига в челото на Бундеслигата ще бъде кой ще завърши на 3-то място - Дортмунд и Волфсбург са с равни точки - по 61, но "жълто-черните" имат по-добра голова разлика!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички