ВИДЕО: Когато Мане унищожи Байерн през 2014-а, а баварците не го купиха за 20 млн. евро


ВИДЕО: Когато Мане унищожи Байерн през 2014-а, а баварците не го купиха за 20 млн. евро
Снимка: Getty Images/Guliver

3442 0

Една от най-големите звезди на световния футбол Садио Мане напуска Ливърпул, за да се присъедини към немския шампион Байерн Мюнхен. 30-годишният нападател изкара шест години на "Анфийлд", а сега баварците го привличат за около 41 милиона евро.

Любопитното е, че Байерн е бил много близо до привличането на Мане още през 2014 година. Тогава, с екипа на РБ Залцбург, Мане впечатлява ръководството на баварците с изумително представяне в приятелска среща, в която сенегалецът прави на пух и брах отбраната на Байерн.

Мачът се играе през януари, а в Байерн започват да обмислят дали да не привлекат Мане през идното лято. Тогава сенегалецът е оценяван на едва 20 милиона евро и е в самото начало на своята кариера. Байерн обаче не си интересува от флангови нападатели, защото по онова време разполага с Франк Рибери и Ариен Робен.

Така Байерн се отказва от идеята си да привлече Мане, който преминава от РБ Залцбург в английския Саутхямптън. След двегодишен престой при "светците" Мане си спечелва трансфер в Ливърпул, където се превръща в неизменен титуляр и се утвърждава като един от най-добрите нападатели в света.

Ето какво каза Садио Мане за трансфера си в Байерн Мюнхен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички