Садио Мане продължава да дарява собствени средства, за да подпомогне родното си градче в Сенегал


Садио Мане продължава да дарява собствени средства, за да подпомогне родното си градче в Сенегал
Снимка: Getty Images

5761 0

Суперзвездата Садио Мане, който до часове трябва да бъде представен като ново попълнение на Байерн Мюнхен, облагороди по прекрасен начин своето родно градче в Сенегал – Бамбали, което се намира в южната част на страната.

Нападателят се завърна в родината си този месец, където взе участие в мач заедно с Ел Хаджи Диуф и Папис Сисе. Мане винаги е поддържал специална връзка с хората от своя роден край, като същото така той е отделял големи суми пари, за да помогне за развитието на малкото градче Бамбали. Садио Мане дари 455 000 паунда за построяване на модерна болница в градчето, както и още 250 000 за средно училище. С негови средства са изградени още поща и бензиностанция, които да бъдат удобство за жителите на Бамбали.

Бързоногият нападател е известен със своята скромност и доброта, защото обича да помага на хората със средствата, които има. „Защо да искам да си купя 20 Ферарита, 20 диамантени часовника или два самолета? Какво ще направят тези обекти за мен и за света? Бях гладен и трябваше да работя на терена, преживях тежки времена, играх футбол бос, нямах образование и много други неща, но днес с това, което печеля благодарение на футбола, мога да помогна на хората си“, сподели сенегалецът.

„Построих училища, стадион, осигуряваме дрехи, обувки, храна за хора, които са в крайна бедност. Освен това давам 70 евро на месец на всички хора в много беден регион на Сенегал, което допринася за семейната им икономика. Не е нужно да показвам луксозни коли, луксозни домове, пътувания и дори самолети. Предпочитам хората ми да получават малко от това, което животът ми е дал“, добави Мане.

Вижте още: Какви изисквания има Садио Мане към бъдещата си жена

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички