ВИДЕО: Байерн Мюнхен влезе в топ 3 след успех над втория най-слаб в Бундеслигата


ВИДЕО: Байерн Мюнхен влезе в топ 3 след успех над втория най-слаб в Бундеслигата
Снимка: Getty Images

858 0

Байерн Мюнхен записа шестата си победа за сезона в Бундеслигата, след като порази предпоследния в класирането - Майнц 05, с 3:1. Успехът прати "баварците" в топ 3 на Германия временно.

Шампионите вкараха 2 бързи гола в рамките на 5 минути през първата част. Първо, в 11' Лерой Сане намери Кингсли Коман в наказателното поле и той с прецизен удар прати топката в лявата част на мрежата - 0:1.

Майнц отговори с атака в 14', завършила с изстрел на Джа-Сун Лий, който стражът Свен Улрайх спаси. Две минути по-късно Байерн нанесе втория си удар в мача - подаване на Горецка намери Хари Кейн в наказателното поле и той отигра майсторски с глава за 0:2. Toва бе неговият осми гол в 7 мача за настоящия му тим в шампионата на Германия. 

Попадението на англичанина бе прегледано със системата ВАР и в крайна сметка бе зачетено, за радост на "баварците".

Две минути преди края на първата част Майнц 05 се върна в мача. Груда подаде към Антони Каси, който със страхотен удар проби вратата на шампионите в горния десен ъгъл за 1:2.

През втората част темпото не бе високо, но гостите успяха да стигнат до още едно попадение. В 59-ата минута Леон Горецка овладя страхотен пас на Мусиала с чудесно първо докосване и стреля в долния ляв ъгъл от границата на наказателното поле - 1:3 в Майнц!

В последните минути от редовното време домакините бяха близо до това да намалят изоставането си - Браян Груда овладя прецизно подаване на границата на пеналтерията и стреля без забавяне, но нацели дясната греда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички