Борусия Мьонхенгладбах се спаси от резил у дома от слабия Майнц 05 (ВИДЕО)


Борусия Мьонхенгладбах се спаси от резил у дома от слабия Майнц 05 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

520 0

Борусия Мьонхенгладбах и Майнц 05 не успяха да се победят в мач от седмия кръг на германската Бундеслига. Двата тима завършиха при резултат 2:2 на "Борусия-Парк", а домакините могат само да съжаляват, че изпуснаха трите точки.

Развой на срещата

Доминацията на домакините започна с първия съдийски сигнал, Още в 9-ата минута Аласан Плеа нанесе хубав удар към вратата на Майнц, но топката премина до страничния стълб. 11 минути по-късно отново Плеа имаше шанс за гол, но ударът му с глава бе неточен и прелетя над вратата.

В крайна сметка, логичното се случи и Борусия поведе. Флориан Нойхаус се възползва от пас на Франк Хонорат и от близка дистанция вкара за 1:0 в 22'. Радостта на домакините не продължи дълго, след като Брайън Груда отбеляза чудесен гол в 24' с много мощен и неспасяем удар.

Втората, подобно на първата, бе безкрайно интересна. В 75-ата минута Майнц стигна до пълен обрат след попадение на Аймен Баркок. Голът на гостите мотивира още повече домакините, които създадоха няколко положения преди Джо Скали и Нейтън Нгому да комбинират, а първият да вкара за 2:2.

Класиране и какво предстои?

Мьонхенгладбах се намира 12-ата позиция с актив от 6 точки, а Майнц е 17-и с 2 пункта и нито една победа през кампанията. След паузата за национални отбори Борусия ще мери сили с Кьолн, а Майнц приема Байерн Мюнхен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички