ВИДЕО: 9 гола, два хеттрика и епично зрелище на "БайАрена"


ВИДЕО: 9 гола, два хеттрика и епично зрелище на "БайАрена"

1975 0

Байер Леверкузен и Волфсбург, които водят здрава битка за местата, даващи право за влизане в Шампионска лига през следващия сезон, записаха най-добрия мач за сезона в Първа Бундеслига, след като на "БайАрена" завършиха при резултат 4:5 в изключително драматичното дерби от 21-ия кръг.

Още през първото полувреме двубоят изглеждаше приключил, след като два гола на Дост (6, 29), и Налдо (17) направиха резултата 0:3. Нещата обаче се обърнаха още с началото на втората част.

Сюн Мин отбеляза два бързи гола в 57' и 62', но Дост оформи хеттрика си в 64'. Само 4 по-късно и корейският нападател на домакините също успя да реализира своя трети гол, а Белараби в 72' донесе равенство за Байер - 4:4. След червен картон на Спахич обаче Волфсбург получи предимство във финалните минути и Дост с първия си мач с 4 гола успя да донесе победата на своите в 94'. Това беше и 9-и гол за сезона на нападателя.

Това беше първи мач за сезона, в който играчи от различни отбори реализират хеттрик, но с 4-те гола на Дост "вълците" успяха да се бетонират на 2-ото място с комфортен аванс.

Де Бройне и компания вече имат 44 точки - на цели 8 от третия Борусия Мьонхенгладбах. Със своите 32 точки Леверкузен е на 2 от зона "Шампионска лига", където последното място се окупира от Шалке, който е с мач по-малко.

Още в 6’ гостите успяха да поведат в резултата. След отнета топка в своята половина Виейриня напредна отдясно по крилото, мина центъра и центрира отлично в наказателното поле. Там защитник на „аспирините” не успя да се намеси добре, а Дост засече с глава за 0:1.

Домакините се опитаха да отвърнат, но в 17’ Волфсбург като чели реши всичко в срещата. При пряк свободен удар от около 30 метра вратарят на домакините постави 3-ма души в стената, а Налдо реши да пробва директен обстрел. Той успя да фалцира топовния си удар и, въпреки че вратарят успя да играе с топката, тя все пак се оплете в мрежата.

Това направи сериозно препятствието пред Леверкузен, а Кислинг трябваше да напусне рано-рано заради контузия. В 29’ за Байер положението стана още по-тежко, след като Дост вкара втория си гол в мача. Де Бройне получи отляво и финтира защитник. Последва залъгващ опит на плеймейкъра да центрира, което го освободи напълно. Той пусна остър пас за Дост, който красиво засече за 0:3.

Играчите на Волфсбург решиха, че двубоят е приключил, но „аспирините” излязоха преобразени след почивката. В 58’ Брант пробва удар, спасен от Бенаглио, но при добавката Мин Сон беше безпогрешен и върна един гол.

Само 4 минути по-късно отново кореецът беше в прегръдките на своите съотборници, след като закова топката за втори път зад Бенаглио. Той засече центриране от крилото и, макар че ударът му не беше добър, швейцарецът не успя да опази вратата си – 2:3.

„Вълците” обаче реагираха отлично на опита на Леверкузен да обърнедвубоя, след като Рикардо Родригес намери по отличен начин Дост на отлична позиция и нападателят оформи своя хеттрик в 64’.

Двубоят обаче и тук не приключи, след като зрителите на „БайАрена” видяха изравняване на резултата. В 68’ Мин Хю Сон реализира втори хеттрик в мача, след като Кастро комбинира с нападателя, а той мина покрай защитниците на съперника и реализира за 3:4.

Плеймейкърът на домакините Карим Белараби пък направи 4:4, след като овладя добре подаване в наказателното поле, намери пространство и стреля отлично, преодолявайки Бенаглио за 4:4.

Двубоят стана още по-драматичен, когато в 82’ Спахич си изкара втори жълт картон, с който остави своите с човек по-малко на терена. Това се оказа решаващо в 94’, когато вездесъщият Дост отбеляза 4-ия си гол в мача и общо 7-и за 2015 година.


Leverkusen 4 - 5 Wolfsburg # Crazy Match by brilche

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички