Разочароващ мач за Борусия Дортмунд и Леверкузен


Разочароващ мач за Борусия Дортмунд и Леверкузен

1797 0

Байер Леверкузен и Борусия (Дортмунд) направиха изключително скучен двубой и на "БайАрена" завършиха 0:0 в 18-ия кръг от Бундеслигата.

Това провали плановете на Леверкузен да стигнат до третото място, като отборът остава 5-и с актив от 29 точки, докато Борусия в същото време е с 16 и остава в зоната на изпадащите.

И двата отбора имаха нужда от трите точки, тъй като Байер се бори за директна промоция в Шампионска лига, докато Борусия за пръв път от години е сериозно заплашен от изпадане.

Дортмунд не само има само един успех в последните 5 кръга на шампионата, но е спечелил само два в последните си 12 мача в Бундеслигата и засега единствено прогресът към осминафиналите в Шампионска лига потушава спекулациите за смяна на Клоп.

„Аспирините“ също не се намират в оптимална форма и също имат само една победа в последните си 5 кръга, като ще водят дълга битка с Борусия (М) и Шалке за третото и четвъртото място.

Според статистиката, само 45% от пасовете на Дортмунд са били точни, което е най-ниското ниво по този показател за отбор от Бундеслигата от сезон 2004/05 насам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички