Вездесъщ Ерлинг Холанд сломи Гройтер Фюрт


Вездесъщ Ерлинг Холанд сломи Гройтер Фюрт
Снимка: Getty Images

2842 0

Борусия Дортмунд спечели срещу Гройтер Фюрт с 3:0 в мач от 16-тия кръг на Бундеслигата.  Борусия започна по-уверено мача на "Сигнал Идуна Парк" и в 21-ата минута Холанд изведе Торган Азар и белгиецът вкара в горния ляв ъгъл. След разглеждане от VAR обаче попадението беше отменено поради засада.

В 31-ата минута при атака на Дортмунд Максимилиан Бауер игра с ръка и беше отсъдена дузпа за домакините. Ерлинг Холанд не сбърка от бялата точка. Отново Холанд в 36-ата минута беше близо до гола, но ударът му мина в близост до гредата.

Отново Холанд в 82-ата минута се разписа, след като Юлиан Брандт центрира от пряк свободен удар и норвежецът реализира с глава. Така той вече има 6 гола и 1 асистенция след завръщането си от травма. В 89-ата минута Донйел Мален доуби интригата в двубоя като се разписа за 3:0.

Така Борусия има 34 точки и продължава да изостава на 6 от лидера Байерн. Гройтер Фюрт е на последната позиция с едва 4 спечелени точки.

Резултати в Бундеслигата:

Борусия Мьонхенгладбах - Айнтрахт 2:3

Аугсбург - РБ Лайпциг 1:1

Байер Леверкузен - Хофенхайм 2:2

Унион Берлин - Фрайбург 0:0

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички