Вердер изхвърли Борусия от Купата на Германия, Шалке с драматична победа


Вердер изхвърли Борусия от Купата на Германия, Шалке с драматична победа
Снимка: Guliver/GettyImages

1496 0

Вередер Бремен отстрани Борусия (Дортмунд) от Купата на Германия и се класира за 1/4-финалите за турнира. "Бременските" музиканти се наложиха с 3:2 над "жълто-черните" на "Везерщадион". Дейви Зелке (16), Леонардо Битенкурт (30) и Милот Рашица (70) бяха точни за победителите, а Ерлинг Холанд (67) и Джовани Рейна (78) се разписаха за Дортмунд.

Първото полувреме домакините бяха по-добрите на терена, но през втората част Борусия може да съжалява, тъй като направи куп пропуски, чрез които можеше да стигне поне до равенство и до продължения.

В друг двубой от 1/8-финалите Шалке постигна драматична победа с 3:2 над Херта у дома. "Кралскосините" губеха с 0:2 до 76-ата минута след голове на Паскал Кьопке  и Кжищоф Пьонтек. Четвърт час преди края Даниел Калиджури вкара за 1:2, а Амин Арит в 82-ата минута изравни и успя да прати срещата в продължения. Победното попадение вкара Бенито Раман в 115-ата минута, В края на първото продължение "старата дама" остана с човек по-малко, след като Джордан Торунарига получи два жълти картона.

Други резултати:

Кайзерслаутерн - Фортуна Дюселдорф 2:5

Айнтрахт Франкфурт РБ Лайпциг 3:1

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички