Официално: Борусия Дортмунд и Ювентус си стиснаха ръцете за Джан


Официално: Борусия Дортмунд и Ювентус си стиснаха ръцете за Джан
Снимка: Getty Images/Guliver

2698 0

Немският гранд Борусия Дортмунд официално обяви трансфера на полузащитника на Ювентус Емре Джан. Германецът преминава на "Сигнал Идуна Парк" под наем, но по всичко изглежда, че той ще остане за постоянно в Дортмунд.

Според информациите, в договора има задължителна опция за закупуване в размер на 30 млн. евро. "Бианконерите" привлякоха Джан през 2018 г. със свободен трансфер, което на практика означава, че италианците ще излязат на сериозна печалба от този ход.

Джан напусна Ливърпул с желанието да се наложи в редиците на Ювентус, но така и не успя да се впише в играта на отбора. През този сезон Маурицио Сари почти не разчиташе на полузащитника, който дори не попадна в разширения състав на "старата госпожа" за Шампионска лига.

Халфът се завръща в родината си, където в миналото се е подвизавал с екипите на Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен. Джан ще опита да помогне на Борусия в битката за трофея в Бундеслигата, където надпреварата с Байерн и РБ Лайпциг продължава да е много ожесточена.

В последните часове се появиха информации, че и гранд от Висшата лига също проявява интерес към Джан (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички