Нови голове на Холанд и поредна наказателна акция на Борусия


Нови голове на Холанд и поредна наказателна акция на Борусия
Снимка: Getty Images/Gulliver

1729 0

Борусия (Дортмунд) не изпита никакви затруднения при домакинството си срещу Унион, като победиха с 5:0 в двубой от 20-ия кръга на Бундеслигата. Ерлинг Холанд увеличи головата си сметка с още две попълнения, а Джейдън Санчо, Марко Ройс и Аксел Витсел оформиха крайния резултат. В предния ръг отборът разгроми и Кьолн с 5:1.

Още в 13' резултатът бе открит, след като  Рафаел Гереро отигра към Джейдън Санчо, чийто отклонен удар от наказателното поле премина покрай безпомощния Рафал Гикивич. Малко след това Гереро можеше да удвои, но стражът на гостите спаси, но в 18' Холанд отново бе на правилното място в наказателното поле и се възползва от центриране от дясно за 2:0.

И през втората част продължи доминацията на домакините, като по-опасно положение за Унион имаше в 57', но удар на Бюлтер мина покрай дясната греда. В 68' Марко Ройс покачи преднината с още едно попадение след изпълнение от дузпа. Две минути след това Аксел Витсел овладя по красив начин силен пас на Джейдън Санчо в наказателното поле, след което преодоля пазача си и изстреля топката в горния десен ъгъл. В 76' Холанд вкара и втория си гол в срещата след асистенция на Юлиан Бранд. Това е 6-ия гол на нападателя след само 77 минути за Борусия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички