Венгер предложи изненадващо решение на кризата на Германия


Венгер предложи изненадващо решение на кризата на Германия
Снимка: Guliver/GettyImages

1807 0

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер даде съвет на своя колега Йоахим Льов какво да направи, за да върне Германия отново на победния път. Според френския специалист Бундестимът трбява да си върне халфа Месут Йозил, който се отказа от националния отбор със скандал след неуспешния Мондиал 2018.

"Мисля, че Германия се нуждае от Йозил и се надявам Льов да успее да го убеди да се върне в отбора. Месут е футболист от висока класа и не беше най-слабият на Световното първенство. Не ми хареса решението му да завърши международната си кариера, защото в Германия всички се отнасят с голямо уважение към постиженията му", коментира Венгер, цитиран от "Sport Bild".

"Играчите губят мотивация, когато знаят, че няма нужда да бъдат готови за световно първенство или европейско такова. Харесва ми, когато футболистите са толкова добри, колкото е възможно. Йозил рискува да стане по-слаб, ако не играе за националния си отбор", допълва дългогодишният треньор на "артилеристите".

Както е известно, Германия след 4 кръга в Лига на нациите се намира на последното място с едва 1 спечелена точка. Световните шампиони от 2014 година завършиха последни и в групата на Мондиала в Русия и отпаднаха в груповата фаза. Арсен Венгер обяви и кога се връща към работата си на треньор. Отговора вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички