В Германия готвят "революционни" промени в Бундеслигата заради енергийната криза


 В Германия готвят "революционни" промени в Бундеслигата заради енергийната криза
Снимка: GettyImages

1474 0

Футболът в Германия може да се промени напълно заради задаващата се енергийна криза в настъпващите "студени" месеци. Оказва се, че изследвания по темата твърдят, че голяма част от анкетирани германци подкрепят увеличаването на зимната пауза в местния футболен шампионат и преминаването към сезон в рамките на календарна година, твърди агенция ДПА.

Близо 58 процента от 2126 анкетирани чрез YouGov местни жители подкрепят увеличаването на зимната пауза, за да бъде пестена енергия от осветленията на стадионите, от отоплението под терените и други. 35 процента от тях смятат този ход за задължителен. Близо 21 процента от анкетираните са против предложението, а други 22 процента не дават конкретен отговор.

Тази година Бундеслигата ще спре в средата на ноември заради Мондиал 2022 и ще продължи в средата на януари. Обикновено шампионатът завършва първия си полусезон в дните преди Коледа и започва втория в края на януари, но революционният график на Световното първенство промени плановете за кампанията.

Мнозинството анкетирани също подкрепя въвеждането на сезон с начало месец март и край през месец ноември, като превантивна мярка за пестенето на енергия. 34 процента са "твърдо за", други 26.7 процента предпочитат този формат пред настоящия, който пък е подкрепян от 16.7 процента. 22.8 процента не дават конкретен отговор.

В подобни срокове се провеждат първенствата в Норвегия и Швеция, докато водещите турнири в Европа имат сериозна пауза през летните паузи, което довежда до нужда от игра през зимата.

Вижте останалите водещи новини от Първа Бундеслига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички