Юсуфа Мукоко: Когато печелим, сме германци, когато губим, сме маймуни


Юсуфа Мукоко: Когато печелим, сме германци, когато губим, сме маймуни
Снимка: Getty Images

2577 0

Националният отбор на Германия до 21 години не успя да спечели на старта на Европейското първенство, след като завърши наравно със селекцията на Израел (1:1), което донесе голямо разочарование на феновете на Маншафта.

Причината за това е пропуснатият шанс за лесен триумф заради двете пропуснати дузпи, за които Юсуфа Мукоко от Борусия Дортмунд и Джесик Нганкам от Херта Берлин не успяха да се реваншират. След срещата двамата получили заплашителни съобщения в социалните мрежи, някои от които на расова основа, тъй като са чернокожи.

"Когато печелим, сме германци, когато губим, сме маймуни. Джесик ги получи и аз също. Не сме пропуснали дузпите нарочно, искаме да помогнем на отбора, но когато получавате такива съобщения - това е просто отвратително", каза Мукоко.

Двамата също бяха обвинени, че не са се издържали психически, защото не са истински германци. Въпреки това Мукоко и Нганкам получиха подкрепа от своите съотборници и треньора Антонио Ди Салва.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Неймар олеква със 7-цифрена сума заради солена глоба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички