Юлиан Нагелсман сравни Роберт Левандовски и Ерлинг Холанд преди финала за Суперкупата на Германия


Юлиан Нагелсман сравни Роберт Левандовски и Ерлинг Холанд преди финала за Суперкупата на Германия
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

1429 0

Старши треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман не успя да дебютира с победа начело на баварците, но днес (17 август, 21:30ч.) ще има шанс да поправи грешката си и дори да спечели първи трофей - довечера е мачът за Суперкупата на Германия между Байерн и Борусия Дортмунд!

На пресконференция преди началото на срещата Нагелсман бе помолен да направи сравнение между голмайсторите на двата тима - Роберт Левандовски и Ерлинг Холанд:

"Мисля че Левандовски демонстрира в продължение на години високото ниво, на което е способен да играе. Той е играч от световна класа и това е много голяма разлика. Ерлинг не е бил в Бундеслигата толкова дълго, но неговите показатели са добри. Роберт е по-възрастен от Ерлинг, така че има повече опит", заяви той и след това посочи какво е общото между двамата:

"Общото помежду им е това, че и двамата са много опасни пред вратата и могат да вкарват голове с всяка част на тялото си. Левандовски е много добър във въздуха и може да играе и с двата крака, а мисля, че и Ерлинг го може. Имат доста общо един с друг, но все пак си остават различни футболисти".

"Левандовски е много добър между линиите, участва в комбинации и се предлага на своите съотборници. Много е трудно да бъде опазен и аз съм много радостен, че го имам в състава си", добави още Нагелсман.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички