Ужасен провал за РБ Лайпциг и последствия, "досадник" пак се залепи за Байерн и Борусия


Ужасен провал за РБ Лайпциг и последствия, "досадник" пак се залепи за Байерн и Борусия
Снимка: Getty Images

1385 0

Носителят на Купата на Германия РБ Лайпциг допусна огромна издънка в 26-ия кръг от германската Бундеслига. "Биковете" загубиха неочаквано от Майнц 05, и то с класическото 0:3. И то у дома.

Получи се зрелищен сблъсък, в който домакините владееха топката в цели 70% от времето. Въпреки това точните удари бяха едва 3 срещу 8 за съперника, който имаше по-чистите голови ситуации и успя да се възползва.

След този резултат РБ Лайпциг остава извън топ 4 - на две точки от 4-тия Фрайбург. В друг мач от кръга пък се стигна до идентичен резултат, но в полза на домакина. Унион Берлин сломи Щутгарт у дома с 3:0.

Тук домакините имаха и доза късмет, тъй като Щутгарт имаше повече опити за гол, точни удари, а освен това владееше и топката през по-голям период от време. Освен това гостите се отличиха със сериозни пропуски, докато Унион показа отлична успеваемост.

По този начин пък - преди голямото дерби на кръга в Бундеслигата, доближи Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. Унион е на две точки от върха, както и на една от шампиона. Още резултати от кръга в Бундеслигата:

- Фрайбург - Херта Берлин 1:1;

- Шалке 04 - Байер Леверкузен 0:3;

- Волфсбург - Аугсбург 2:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички