Решаващата фаза: Кои ще се радват и кои ще плачат в топ 5 първенствата на Европа?


Решаващата фаза: Кои ще се радват и кои ще плачат в топ 5 първенствата на Европа?
Снимка: GettyImages

1968 0

Остават по-малко от два месеца до края на сезоните из Стария континент и вече редица фенове тръпнат да разберат кой ще стане шампион в големите първенства, както и кои отбори няма да са част от елитите на Англия, Испания, Италия, Франция и Португалия.

Благодарение на коефициентите на плaтформата за онлайн спортни залози, ще ви представим какви са очакванията на букмейкърите за развоя на сезона в топ 5 първенствата на Европа

Английската Висша лига

Битката за титлата

Големият двубой в Англия за титлата е между Арсенал и Манчестър Сити, като Sesame.bg към този момент дава предимство на лондончани, които са с 1,62. Шансовете на Ман Сити се оценяват на 2,38, като все пак е важно да се уточни, че има и пряк мач между двата отбора, а разликата е осем точки, но Сити са и с мач по-малко.

Трети е Манчестър Юнайтед със 126 коефициент, Нюкасъл е след него с 451, а Топ 5 е затворен от Ливърпул с космическия коефициент от 1001.

Борбата за оцеляване

Там битката в Англия е много сериозна, като фаворит към този момент е Саутхемптън с 1,40, а втори е Борнемут със ставка 1,57. Нотингам е трети с 2,00, а Евертън с 2,75. Лийдс също гравитира около опасната зона и е оценяван да изпадне на 4,00, а Уулвърхемптън е с 4,33.

Испанската Ла Лига

Битката за титлата

В Ла Лига сякаш след последното Ел Класико битката за титлата се реши, след като Барса се откъсна на 12 точки при успеха над Реал Мадрид и така „блаугранас“ да станат шампиони е на скромното 1.02. Реал пък е подгласник със солидната ставка от 21, а трети е Атлетико Мадрид с внушителния 501.

Борбата за оцеляване

Елче го делят няколко кръга от официалното изпадане на отбора от елита на Испания и затова коефициентът е 1,01. Втори е Алмерия с 1,97, следван от Кадис на 2,31 и Валядолид на 2,48. Еспаньол затваря при Sesame.bg Топ 5 кандидатите за изпадане на 3,00.

Италианската Серия А

Битката за титлата

На Ботуша, както и в Испания, сякаш всичко за титлата е предрешено, след като Наполи има чудовищна преднина пред преследвачите си и шансовете да триумфират с титлата са оценявани на 1,01. Разликата с конкурентите, на практика, е невъзможна за съкращаване в оставащите месец и малко до края на сезона. 

Втори, макар и формално, е Лацио с 81,00, а третият Интер е на 126. Актуалният шампион на страната – Милан, е посочван на 201.

Борбата за оцеляване

Там пък тимът на Сампдория е най-големият кандидат да напусне елита и е почти сигурен изпадащ на 1,05. Втори е Верона на 1,50, но тимът все пак може да се пребори за оставането, а трети е Специя на 2,79.

Салернитана да се върне в Серия Б този сезон се предлага на 6,00, а Лече е на 12,00.

Германската Първа Бундеслига

Битката за титлата

В Германия тази година е интересно, като първите три отбора са събрани в 5 точки. Голям фаворит е лидерът Байерн Мюнхен на 1,25, а вторият Борусия Дортмунд е предлаган на 3,95. Изненадата през тази година в Бундеслигата – Унион Берлин, пък е даван на 51,00 коефициент, като отборът почти сигурно ще финишира в Топ 4 в края на класирането.

Битката за оцеляване

При изпадащите в Германия сякаш двата основни кандидати са Шалке 04 и Херта Берлин. Тимът от Гелзенкирхен е на 1,25, докато столичани са давани на 1,66.

Третата опция е Щутгарт на 2,50, докато Хофенхайм е показван засега на 2,76.

Френската Лига 1

Битката за титлата

Основен фаворит там е познайникът – ПСЖ, като парижани да станат шампиони е на скромната ставка от 1,02. Те са следвани от Олимпик Марсилия – 23,00, а трети е Ланс с космическия 81.

Да завърши в Топ 3

Интересен коефициент тук е този на Монако, който сега е четвърти и е на три точки зад Ланс. Програмата на монегаските предразполага силен финален щурм, а Sesame.bg предлага те да финишират в Топ 3 на 2,75.

Голмайстори

Джонатан Давид от Лил и Килиан Мбапе от ПСЖ делят лидерската позиция с по 19 гола, но българският  топ букмейкър логично дава превес на звездата на парижани, който да спечели Златната обувка на Франция в края на сезона.

Мбапе се предлага срещу 1,42, докато правещият сериозен сезон за Лил е на 3,85.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички