Тухел дебютира с Байерн, но има 10+ мача срещу бившия си Дортмунд - кошмарни показатели


Тухел дебютира с Байерн, но има 10+ мача срещу бившия си Дортмунд - кошмарни показатели
Снимка: Guliver/Gettyimages

1693 0

Германският шампион Байерн Мюнхен направи изненадваща треньорска рокада по време на паузата за националните отбори. Юлиан Нагелсман бе заменен с Томас Тухел, а още в дебюта за бившия наставник на ПСЖ той ще има много тежка задача.

В първия кръг след паузата Байерн приема у дома лидера във временното подреждане Борусия Дортмунд. Бившият отбор именно на Тухел има мераци да спре хегемонията на гранда от Мюнхен в първенството, но има само точка аванс към момента.

Любопитното е, че той вече има над десет дуела срещу отбора, в който направи име и бе забелязан от големите грандове. Както е известно, до този момент Тухел е бил начело на втория отбор на Аугсбург, Майнц 05, Борусия Дортмунд, ПСЖ и Челси.

Показателите му срещу Борусия обаче не са никак, никак обнадеждаващи. Младият наставник се е срещал с отбора 12 пъти, като цели 8 от тях са били загубени. Победите са само 2, като точно толкова са и равенствата.

От другата страна пък е Един Терзич. С още по-малко опит като треньор - той все още няма победа над Байерн. В двете му срещи до момента с германсия колос е записал равенство и загуба.

Срещата между двата тима ще се състои в събота, 1-ви април, от 19:30 часа българско време. Ще можете да следите дербито Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички