Томас Тухел пое отговорност, но и намери оправдания за загубата от Байер Леверкузен


Томас Тухел пое отговорност, но и намери оправдания за загубата от Байер Леверкузен
Снимка: Getty Images

1234 0

Байерн Мюнхен загуби звучно с 0:3 от Байер Леверкузен в дербито на 21-ия кръг в германската Бундеслига. След края на мача мениджърът на актуалните шампиони - Томас Тухел, пое отговорността за ударното поражение, но и намери оправдания.

Какво каза Тухел?

"Поемам отговорност за нашия тактически подход в мача срещу Байер. Имахме цяла седмица за подготовка. Моята работа е да давам идеи и да убеждавам моите играчи, че това е правилният подход. За съжаление, днес не се получи много добре - това не е първият и не последният път в моята треньорска кариера. Подготвяхме се добре в продължение на една седмица и очаквахме много от себе си, но накрая се прибрахме с празни ръце", сподели германецът.

Още: Байерн Мюнхен е на колене! Байер Леверкузен е новият титан в Бундеслигата след мастърклас на Шаби Алонсо (ВИДЕО)

Томас Тухел пое отговорност за загубата от Байер

Лошата игра в защита

"Трябва да се подобрим, трябва да спазваме стандартите. Доминирахме в мача от самото начало, без да представляваме заплаха. Не можеш да загубиш с петима защитници. Още повече, че нарочно играхме с толкова защитници. Първият гол не трябваше да се случва. Беше елементарен. Всички заспаха".

Попадението на дадения под наем - Станишич

Още: Летящи лакомства, топчета и какво ли не: Протестите забавиха Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен (СНИМКИ)

"В Англия има добро правило, че когато дадеш играч под наем, той не може да играе срещу теб. Това има смисъл за мен. Това правило, за съжаление, не съществува в Германия. Сега станахме жертви на това. Поздравих Станишич, защото в момента той е играч на Байер. Всичко зависи от нас. Няма да губим надежда. Ще се опитаме да направим всичко до последния мач. Сега Байер се възползва от шанса си да увеличи разликата. Всичко, което можем да направим, е да проявим реакция и да продължим. Това е нашият план", добави още специалистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички