Байерн Мюнхен е на колене! Байер Леверкузен е новият титан в Бундеслигата след мастърклас на Шаби Алонсо (ВИДЕО)


Байерн Мюнхен е на колене! Байер Леверкузен е новият титан в Бундеслигата след мастърклас на Шаби Алонсо (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7870 0

Байер Леверкузен подчини Байерн Мюнхен на "БайАрена" с 3:0 в дербито на 21-ия кръг на Бундеслигата. Шаби Алонсо тотално надигра своя колега Томас Тухел, а в герои за "аспирините" се превърнаха Йосип Станишич, Алехандро Грималдо и Джереми Фримпонг, които реализираха попаденията.

Резултатът бе открит от Станишич, който се вълзползва от пробойна в отбраната на баварците и вкара от близка дистанция. Интересното е, че Станишич е собственост на Байерн, но играе под наем в Леверкузен. За 2:0 вкара Грималдо, нападателят бе изведен очи в очи с Мануел Нойер и от близка дистанция го наказа за 2:0, вкарвайки осмото си попадение от началото на сезона. В края на мача Мануел Нойер се бе включил в нападението на Байерн и това позволи на Джереми Фримпонг да стреля малко след центъра и да вкара, за да оформи класиката 3:0.

Чисто игрово Шаби Алонсо и "аспирините" стояха много по-добре на терена. Байерн Мюнхен имаше своите шансове, но добрата отбрана на домакините в отбрана тотално изолира нападението на баварците.

Леверкузен вече води с пет точки пред втория Байерн Мюнхен. Момчетата на Шаби Алонсо са с 55, а тези на Томас Тухел с 50.

Развой на Байер - Байерн

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началото на срещата се забави, тъй като феновете на "Бай Арена" започнаха да хвърлят пакетирани лакомства на терена. (ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ). Първата опасност в двубоя дойде след 11 минути игра, когато Адли шутира по земя, но Нойер улови.

В 19-ата минута обаче резултатът бе открит. Йосип Станишич, който е собственост на Байерн Мюнхен, но играе под наем в "аспирините" наказа настоящия си клуб, след като остана непокрит и просто реализира страхотно подаване в наказателното поле за 1:0. В 22' Нейтън Тела можеше да вкара много зрелищен гол с удар от воле, но Нойер реагира. При добавката удар на Флориан Вирц рикошира и кълбото излезе в корнер.

В 42-ата минута Нейтън Тела бе изведен очи в очи с Мануел Нойер. Нападателят на "аспирините" се готвеше да нанесе удар, но бе надбяган от Дайо Упамекано, който успя да изчисти топката в последния момент.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част стартира ударно за домакините. "Аспирините" организираха бърза атака и Алехандро Грималдо бе изведен очи в очи с Мануел Нойер. Нападателят запази спокойствие и с много мощен удар от малък ъгъл матира германеца за 2:0.

В 66-ата минута Лерой Сане се озова сам в наказателното поле на Леверкузен. Германецът на няколко пъти се засуети и в крайна сметка, Йонатан Та му отне кълбото и изчисти опасността.

В 87-ата минута Леверкузен можеше да стигне до трети гол. Станишич изведе Фримпонг, който бе сам срещу Нойер, но нацели страничния стълб. 2 минути по-късно Фримпонг можеше да се реваншира за пропуска си, но Нойер този път спаси.

В крайна сметка, нападателят на "аспирините" съумя да вкара в самия край. Мануел Нойер се включи в нападение на Байерн и остави вратата си празна. При контраатака от това се възползва Фримпонг и вкара топката във вратата му малко след центъра.

СЪСТАВИ

Байер Леверкузен: Храдецки, Станишич, Инкапие, Та, Андрих, Вирц, Тапсоба, Тела, Грималдо, Адли, Джака

Байерн Мюнхен: Нойер, Упамекано, Мин Дже, Горецка, Кейн, Сане, Дайър, Боей, Мазрауи, Мусиала, Павлович

ПРЕДИ МАЧА

Днешното дерби ще противопостави първия Байер Леверкузен срещу втория Байерн Мюнхен. Непобедените "аспирини" са с актив от 52 точки - 2 повече от своите баварски съперници.

Възпитаниците на Шаби Алонсо са в серия от 4 победи и 1 равенство в последните си пет мача в Бундеслигата, а момчетата на Томас Тухел също могат да се похвалят с 4 успеха, но и едно поражение в последните си пет.

Двата тима вече се срещнаха на "Алианц Арена" в средата на септември, а тогава двубоят завърши без победител - 2:2. За "аспирините" се разписаха Грималдо и Паласиос, а за баварците Хари Кейн и Горетцка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички