Шеф в Байерн: Суперлигата - без нас, също и без Борусия Дортмунд!


Шеф в Байерн: Суперлигата - без нас, също и без Борусия Дортмунд!
Снимка: Getty Images

761 0

Генералният директор на Байерн Мюнхен - Ян-Кристиан Дрезен, говори за евентуалното участие на клуба в Европейската Суперлига.

"Баварците" са непоколебими

"Нашата позиция е непоколебима. И не разбирам, дори ме дразни, как инициаторите на Суперлигата пренебрегват нашите ясни изявления и говорят как биха искали да видят Байерн на борда. Това показва колко малко уважение имат всъщност към футбола.

Дрезен: Това важи и за Борусия Дортмунд

Мога да кажа само това много ясно: няма Суперлига за Байерн Мюнхен. И аз категорично се противопоставям на изявления като тези, направени от г-н Райхарт.

Колегите, с които общувам в Асоциацията на европейските клубове, също заемат тази ясна позиция. Ние силно вярваме, че националните лиги са в основата на всеки клуб. Това важи и за Борусия, Вацке го заяви недвусмислено", заяви Дрезен в интервю за "Die Welt".

Суперлигата без Висшата лига - невъзможна

"Не искаме да позволим на едно състезание, било то Суперлигата, или нещо друго, да разруши статиката на европейския футбол. Също така, не мога да си представя състезание, което да не включва две от най-важните европейски лиги, защото решението на Европейския съд не важи за Великобритания след напускането на ЕС, а английската ФА има ясни правила по отношение на Суперлигата", добави директорът. А ето кога, според боса на Барселона, може да тръгне Суперлигата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички