Тимо Вернер замени ангажиментите в Челси с мисли за Мондиал 2022


Тимо Вернер замени ангажиментите в Челси с мисли за Мондиал 2022
Снимка: Getty Images/Guliver

3253 0

Тимо Вернер говори за първи път пред медиите след завръщането си в РБ Лайпциг. "Биковете" платиха 20 милиона евро за правата му на Челси, след като именно те го продадоха на "Стамфорд Бридж" през 2020-а година. Тогава германският клуб получи 53 милиона евро.

Нападателят не вижда себе си като "спасител" при завръщането си в Бундеслигата, а просто иска отново да играе редовно и да реализира повече попадения.

"Феновете винаги са ме подкрепяли в трудните моменти, които имах и в Лайпциг. Ето защо съм щастлив да играя отново пред тях - не като Месия, а като Тимо Вернер. Радвам се да се върна тук. Последните 24 часа бяха наистина вълнуващи и е изключително приятно да видя отново толкова много познати лица.

Ще дам всичко от себе си, за да се върна към умението да отбелязвам възможно най-много голове. Индивидуалните награди са на второ място. Има много добри нападатели в лигата и като цяло се отбелязват повече голове", заяви националът пред медиите.

Това се очертава като втори период за играча в клуба, тъ като преди през 2016-а година бе привлечен от Щутгарт. Преди да се озове в Лондон той вкара 93 попадения в 158 мача.

Стрелецът не скри фактът, че една от причините за напускането му е Мондиал 2022, на който той иска да участва с родината си. Той обаче не получаваше достатъчно игрово време с Челси и бе под въпрос дали ще бъде титуляр на престижното състезание.

"Тази година има Световно първенство, което не се случва толкова често в кариерата на играчите. Искам да се подготвя по възможно най-добрия начин. Бързо ми стана ясно, че Лайпциг е много добра стъпка за мен", каза още Вернер.

Вижте повече за трансфера!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички