След едва 2 г. Челси върна провалена звезда на бившия ѝ клуб с колосална загуба


След едва 2 г. Челси върна провалена звезда на бившия ѝ клуб с колосална загуба
Снимка: Getty Images

3428 0

След само две години, прекарани на "Стамфорд Бридж", германският стрелец Тимо Вернер напусна Челси и се завърна в бившия си клуб РБ Лайпциг. 26-годишният Вернер бе продаден за едва 20 милиона евро - или с над 30 милиона по-малко, отколкото сумата, за която бе закупен.

През лятото на 2020-а Вернер пристигна в Лондон за трансфер на стойност 53 млн. евро. Той пристигна със статут на изключителен голмайстор, но това така и не се потвърди на "Стамфорд Бридж". Нападателят стана обект на подигравки заради куриозните пропуски и головете му в положение на засада.

Все пак Вернер не напуска Челси с празни ръце: той успя да вземе медал от триумфа на отбора в Шампионска лига през сезон 2020/21. Кариерата на Вернер в Челси приключва с 89 мача, в които вкара 23 гола. Той подписа контракт с Лайпциг до лятото на 2026 година.

"Скъпи сини привърженици, днес приключва моето приключение с Челси. Изключително съм благодарен за времето, което прекарах в този специален клуб. Сега бих искал да изразя благодарността си към моите съотборници, треньорите и персонала и особено към вас, специалните фенове на футболен клуб Челси", написа Вернер на сбогуване.

Още трансферни новини четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички