Разкриха колко ще вземе Челси от напускането на звезда


Разкриха колко ще вземе Челси от напускането на звезда
Снимка: Getty Images

2532 0

РБ Лайпциг и Челси са се разбрали за трансфера на Тимо Вернер, който ще се завърне в бившия си клуб. "Биковете" са договорили нападателят за 25.3 милиона евро с допълнителни бонуси за правата на бившия си футболист, разкрива Sky Deutschland.

Германският национал бе привлечен на "Стамфорд Бридж" през лятото на 2020-а година, когато "сините" заплатиха за правата на играча 53 милиона евро. Сега представянето му е далеч от върхово и е оценен на 35 милиона евро, но и тази сума е далеч от реалистичната за 26-годишния играч. 

Според информацията Вернер ще прекара един сезон под наем с опция за закупуване, а според медията сделката на практика е напълно завършена.

Вернер сам пожела да се завърне в РБ Лайпциг, за да трупа игрови минути преди Световното първенство, насрочено за ноември - декември. Футболистът дебютира за родината си на 22 март 2017 г., а оттогава е записал общо 53 срещи, в които е вкарал 24 гола. 

Състезателят изигра общо 89 мача за Челси, като се отчете с 23 гола и 21 асистенции. Той не попадна в състава на "сините" за първия кръг от сезона във Висшата лига. Германецът ще пътува за родината си през тази седмица.

Проследете най-интересните сделки от летния трансферен прозорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички