Тимо Вернер влезе в историята на Бундеслигата с невиждано за 21 век постижение


Тимо Вернер влезе в историята на Бундеслигата с невиждано за 21 век постижение
Снимка: Guliver/GettyImages

1599 0

Нападателят на немския РБ Лайпциг - Тимо Вернер, влезе в историята на Бундеслигата с постижение, което е невиждано до този момент за 21-и век. Той го осъществи след победата над Майнц 05 с категоричното 5:0, когато 24-годишният атакуващ футболист реализира хеттрик.

При предишния сблъсък между двата тима на 2 ноември миналата година Вернер отново се отчете с три попадения, когато резултатът бе дори още по-категоричен - смазващото 8:0. По този начин германецът се превръща в първия играч за 21-и век, който съумява да вкара хеттрик на един и същи съперник в един сезон.

За последно подобно постижение бе регистрирано от нападателя на Байерн (Мюнхен) Улф Кирстен, който през сезон 1998/99 вкарва на два пъти по 3 гола в двата мача през кампанията срещу Борусия Мьонхенгладбах. Иначе, за Вернер това е най-високото лично постижение за сезон откъм голов актив, като вече има 24 попадения - предишното такова бе от сезон 2016/17, когато вкара 21 гола.

"Тимо Вернер сега се чувства комфортно не само на крилото, но и в позицията на номер 10. В съчетание със скоростта си това го прави по-динамичен и още по-труден за покриване от опонентите" - сподели след двубоя наставникът на РБ Лайпциг - Юлиан Нагелсман.

"Искахме да осигурим важните три точки срещу Майнц, защото те ще ни помогнат за класиране в Шампионската лига през следващия сезон" - пък, сподели Вернер, като очевидно оотборът ще се съсредоточи не върху опит за спечелване на титлата, а върху гарантиране на участие в Шампионска лига през следващия сезон.

Той има договор с Лайпциг до 2023 година, но интересът към него е много засилен. Амбициите на Байерн Мюнхен към него бяха прекратени, но грандове от Висшата лига, начело с Ливърпул, все още искат да го привлекат. Самият Вернер не отрича, че трансфер в чужбина е вероятен. Наскоро се появи информация, че Тимо Вернер би напуснал Лайпциг само заради Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички