Стриктното правило в Байерн Мюнхен, с което всички нови трябва да се примирят


Стриктното правило в Байерн Мюнхен, с което всички нови трябва да се примирят
Снимка: GettyImages

7680 0

Байерн Мюнхен постепенно "развързва кесията" си с навлизането все по-дълбоко в зимния трансферен прозорец. Германският колос е близо до привличането на ас от Висшата лига

Какво знаем?

Става въпрос за Ерик Дайер. Дефанзивният футболист на Тотнъм е съвсем близо до подпис с баварците, твърдят медиите в Англия и Германия. Оферта вече е изпратена, а самият играч е дал съгласието си. Той обаче ще трябва да се примири с някои особености.

Още: Реал Мадрид не се отказва от Алфонсо Дейвис, отправил е специална молба

Задължението, което никой няма право да престъпи

Пример за такава е стриктното правило за облекло на "Алианц Арена". С него се сблъска и бившият му съотборник Хари Кейн, който също премина в клуба през лятото.

Според информация на "Daily Mail", всички футболисти на Бейерн Мюнхен са задължени да носят само и единствено дрехи на Adidas. Това е заложено още в договорите, които подписват. Играчите трябва да са облечени в популярния бранд на всички официални клубни събития. 

Още: Търсиха своя Пеле и го намериха: Франц Бекенбауер, който върна гордостта на следвоенна Германия

Единствено изключение правят футболните обувки, които е препоръчително също да са Adidas, но не биха довели до глоби, каквито получава звездно трио на баварците преди време.

Има и пострадали

През 2013-та година Марио Гьотсе, Марио Гомес и Ян Кирхов биват сериозно санкционирани от клуба, тъй като са се явили с екип на прекия конкурент Nike.

Е, Дайер и останалите евентуални нови попълнения на Байерн ще трябва да се примирят с това. Твърди се, че сумата, която германският гранд ще плати за правата на британеца е под 10 милиона евро. Причина за това е изтичащият му през лятото договор.

Още: Легендарен българин, играл за Бекенбауер, разказа разговор, който ще помни винаги

Байерн Мюнхен плаща до 100 милиона на Барселона за трансфера на Роналд Араухо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички