След само два кръга: Втори уволнен треньор в Бундеслигата


След само два кръга: Втори уволнен треньор в Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

1279 0

Втори треньор на клуб от Бундеслигата бе уволнен след едва два изминали кръга от началото на новия сезон в германския елит. След като вчера Шалке 04 се раздели с наставника Давид Вагнер, днес ръководството на Майнц освободи от длъжност Ахим Байерлорцер.

Седмицата за Майнц бе повече от турбулентна, като играчите на тима отказаха да тренират, след като нападателят на отбора Адам Шалай бе изваден от състава и му бе казано да си търси нов отбор. Това бе последвано от тежка домакинска загуба от Щутгарт с 1:4 през уикенда.

"Разочарован съм от това решение, но пожелавам на Майнц всичко най-добро в бъдеще", коментира 52-годишният Байерлорцер, който пое тима през ноември 2019 година. Майнц загуби и откриващия си мач за сезона. За момента функцията на наставник ще изпълнява досегашният асистент на Байерлорцер - Ян-Мориц Лихте.

Вторият кръг в Германия впечатли и с друг мач - този между Хофенхайм и Байерн Мюнхен, след като току-що спечелилият Суперкупата на Европа тим на баварците допусна шокиращ разгром от Хофе (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички