Байерн Мюнхен допусна загуба от Хофенхайм с 1:4 между двата финала за Суперкупите


Байерн Мюнхен допусна загуба от Хофенхайм с 1:4 между двата финала за Суперкупите
Снимка: Getty Images/Guliver

1597 0

Само дни, след като спечели Суперкупата на Европа Байерн Мюнхен се сгромоляса в немската Бундеслига и бе разгромен от Хофенхайм с 4:1. Ханзи Флик не бе дал почивка на своите звезди, като единствено Роберт Левандовски не започна като титуляр, но въпреки това, явно липсата му допринесе за лошия резултат.

Това бе втори мач за баварците от новия сезон в Бундеслигата, след като в първия разгромиха Шалке 04 с 8:0. Предстои им финал за Суперкупата на Германия след 3 дни (30.09) срещу Борусия (Дортмунд), а след това домакинство на Херта (04.10).

Хофенхайм пък записа втора поредна победа, след като в първия кръг надделя над Кьолн с 3:2. За тима предстои гостуване на Айнтрахт в събота (03.10).

Резултатът бе открит още в 16-ата минута, след като Бичакчич се извиси във въздуха и засече перфектно центриране от ъглов удар на Гайгер. Само 8 минути по-късно авансът на домакините бе удвоен, след като Дабур демонстрира превъзходна техника и впоследствие завърши с прецизен удар покрай Нойер.

Все пак, до края на първото полувреме баварците успяха да върнат едно попадение благодарение на страховит далечен удар на Джошуа Кимих. Той получи топката извън наказателното поле на Хофенхайм и стреля топовно, за да прати топката в горния десен ъгъл на вратата.

През второто полувреме в игра се появи и Робърт Левандовски, но и той не помогна на Байерн. Дори напротив - домакините стигнаха до нови две попадения, за да оформят крайното 4:1. Първо Крамарич се разписа отблизо в 77', а във втората минута от добавеното време към двубоя той реализира още едно попадение след точно изпълнена дузпа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички