След резила в Лига Европа: Дортмунд унищожи Гладбах и си върна самочувствието


След резила в Лига Европа: Дортмунд унищожи Гладбах и си върна самочувствието
Снимка: Getty Images

1518 0

Само три дни след тежката загуба от Глазгоу Рейнджърс с 2:4 в Лига Европа тимът на Борусия Дортмунд се съвзе и постигна отличен успех над Борусия Мьонхенгладбах с 6:0 като домакин в мач от 23-ия кръг на Бундеслигата.

"Жълто-черните" показаха много по-различна игра от тази през седмицата срещу шотландците и не оставиха никакви шансове на Гладбах. В 26-ата минута Марко Ройс откри резултата на "Сигнал Идуна Парк", а шест минути по-късно Дониел Мален удвои преднината на домакините, като Ройс му асистира.

През втората част мачът се развиваше спокойно, но в заключителните 20 минути Борусия се развихри. Мариус Волф и Юсуфа Мукоко се разписаха, като и за двете попадения асистенция направи Марко Ройс. Самият Ройс добави още един гол на сметката си в 81-ата минута, а Емре Джан вкара от дузпа в 90'.

Ройс завърши мача с два гола и три асистенции. Борусия заема второ място в Бундеслигата с 49 точки - с шест по-малко от лидера Байерн Мюнхен, който обърна последния в Бундеслигата с нови два гола на Левандовски. Гладбах е 13-и с 26 пункта. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички