След 1:5 за Купата на Германия: Шалке 04 уволни старши треньора си Франк Крамер


След 1:5 за Купата на Германия: Шалке 04 уволни старши треньора си Франк Крамер
Снимка: Getty Images

1068 0

Ръководството на Шалке 04 уволни старши треньора Франк Крамер, след като отборът записа петата си поредна загуба късно снощи (18 октомври), отпадайки на 1/16-финалите за Купата на Германия от Хофенхайм.

"Кралскосините" катастрофираха на "PreZero Арена" и загубиха с 1:5. Лошата серия стартира още на 17 септември с поражението в дербито с Борусия Дортмунд с 0:1. Последваха още три грешки в немската Бундеслига - 2:3 от Аугсбург, 0:4 от Байер Леверкузен и 0:3 от Хофенхайм. 

В момента Шалке е на предпоследното 17-о място в таблицата с актив от 6 точки след първите 10 кръга. 

"Благодарим му за професионализма и отдадеността. Желаем му всичко най-добро. Спечелихме промоция през миналия сезон, а сега основната ни цел е да запазим мястото си в Първа Бундеслига. До момента вярвахме, че нещата могат да се променят, но явно сме достигнали до повратната точка", написаха от Гелзенкирхен.

Фаворит за нов старши треньор на Шалке 04 е Томас Райс, който бе начело на Бохум до 12 септември 2022 година. Следващият мач за тима е на 23 октомври - гостуване на Херта в Берлин (11 кръг).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички