Щутгарт оцеля, Хамбургер отива на поправителен в Германия


Щутгарт оцеля, Хамбургер отива на поправителен в Германия

1441 0

Щутгарт запази мястото си в Първа Бундеслига след победа с 2:1 като гост Падерборн в последния кръг. Тимът от Югозападна Германия не го уреждаше нищо друго освен трите точки, за да не запише второто изпадане от елита след сезон 1974/75 година.

Падерборн от своя страна се разделя с Бундеслигата само един сезон след дебюта си. Бившият отбор на Павел Дочев завършва на последно място.

Мачът започна кошмарно за Щутгарт и домакините откриха резултата. Марк Вучинович се разписа още в 4-ата минута. При този резултат Падерборн имаше шанс за спасение, но това зависеше и от развитието на другите мачове. В крайна сметка дори и да бяха победили, домакините нямаше да запазят мястото си.

Малко преди почивката обаче Щутгарт изравни. При едно центриране защитник на Падерборн опита да изчисти топката, но топката рикошира в Даниел Дидави и влезе в мрежата. През втората Щутгарт стигна до пълен обрат, след като Даниел Гинчек беше изведен зад защитата премина покрай вратаря на Падерборн и вкара за 2:1.

Хамбургер пък за втора поредна година ще играе бараж за оставане в Бундеслигата, след като зае 16-ото място в крайното класиране.

Ивица Олич (48) и Слободан Райкович (58) донесоха домакинска победа с 2:0 над Шалке.

Мачът приключи без секунда продължение. Играчите останаха на терена в очакване на новини от другите стадиони. Фрайбург върна един гол в 93-ата минута при гостуването си на Хановер 96 и това изправи на нокти домакините. Минута по-късно и този двубой свърши.

Любопитното е, че Хамбургер продължава да е единственият отбор отбор, който е играл във всички сезони от създаването на Бундеслигата.

Миналия сезон тимът се пребори с Гройтер Фюрт. Тази година ще изграе с някой измежду Дармщадт, Карлсруе и Кайзерслаутерн.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички