В драматично изпращане Клоп класира Борусия в Европа


В драматично изпращане Клоп класира Борусия в Европа
Снимка: Getty images/Gulliver

1507 0

Борусия (Дортмунд) изпълни една от „утешителните“ си цели през иначе разочароващия сезон в германската Бундеслига и все пак зае седмото място в класирането, което дава право на участие в Лига Европа от следващия сезон.

В същински финал за въпросната позиция в последния 34-ти кръг в съботния следобед Борусия спечели с 3:2 срещу Вердер и събра 46 точки, които му отреждат седмото място. Вердер с 43 се смъкна до десетото, след като възходът на тима през 2015 година не се оказа достатъчен за нещо повече от позиция в средата на таблицата.

Борусия (Дортмунд) със сигурност ще играе в Лига Европа, защото е на финал за Купата на Германия с Волфсбург. Ако отборът на Юрген Клоп го загуби, то именно седмото място ще дава право на участие във втория по сила евротурнир, защото Волфсбург приключи първенството като втори в класирането и ще играе в Шампионска лига.

Шинджи Кагава в 15-ата и Пиер-Емерик Обамеянг в 17-ата минута дадоха солиден аванс на Борусия още до почивката срещу Вердер, който обаче върна интригата в 26-ата чрез Оцунали. В 42-ата Хенрих Мъхитарян направи резултата 3:1, а крайното 3:2 фиксира Гебре Селасие пет минути преди края на редовното време.

Мачът беше белязан с феноменалното изпращане на Клоп, което феновете организираха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички