Левандовски за Клоп: Той не бе само като баща за мен, но и взе ролята на "лошия" учител


Левандовски за Клоп: Той не бе само като баща за мен, но и взе ролята на "лошия" учител
Снимка: Getty Images/Guliver

1753 0

Роберт Левандовски сподели искрено каква е ролята на Юрген Клоп в неговата кариера, като нападателят на Байерн Мюнхен продължава да бъде истински кошмар за противниковите защити в Бундеслигата и европейските клубни турнири.

Левандовски бе избран за Най-добър играч на ФИФА миналия месец, докато Клоп спечели в треньорската категория за втора последователна година, след като сложи край на 30-годишното чакане на Ливърпул за шампионска титла на Англия.

"Юрген не беше само баща за мен. Като треньор, той беше „лошият“ учител, този, който беше стриктен с теб. Този, който те поставяше под натиск и винаги правеше всичко, за да извлече най-доброто от теб“.

Клоп намира Левандовски като млад талант през 2010, превръщайки го в един от най-добрите нападатели в Европа до подписването му с Байерн през 2014, докато Клоп напусна Дортмунд, за да поеме Ливърпул година по-късно. „Той не можеше да те остави да бъдеш ученик с оценка „много добър“, нали? Юрген искаше ученици с „отличен шест плюс“. Той не го искаше за себе си, а за играча“, написа Лева.

Левандовски добави, че извън Клоп, бившите му треньори в Байерн Юп Хайнкес, Пеп Гуардиола, Карло Анчелоти и настоящия наставник Ханзи Флик също са му помогнали да се подобри. „Просто възможността да играя за Байерн е образователен опит за мен, защото изискванията са огромни, и клубната култура е толкова професионална – принуден си да повдигаш нивото си на игра“, завърши той.

А какво постижение в Шампионска лига през миналия сезон записа Левандовски - вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички