Куриозът на Европа? Най-перфектният отбор "без шанс" за успех - хаос в мача на истината


Куриозът на Европа? Най-перфектният отбор "без шанс" за успех - хаос в мача на истината
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

2383 0

Малцина биха могли да предположат, че толкова навътре в кампанията ще има един отбор, който не е допуснал нито една загуба във всички турнири, но още повече, че това ще бъде Байер Леверкузен. "Аспирините" са лидер в германската Бундеслига с 52 точки (16 победи и 4 равенства), стигнаха 1/2-финалите за Купата на Германия, а в Европа спечелиха с пълен комплект точки групата си в Лига Европа.

Байер Леверкузен - единственият без загуба в Европа

Това кара мнозина да се запитат - идва ли краят на доминацията за Байерн Мюнхен, който неизменно печели последните 11 титли в страната. "Аспирините" имат две точки аванс пред колоса, но въпреки безгрешното им представяне именно баварците остават сериозният фаворит за титлата според специалисти и анализатори. Това показва и платформата за онлайн спортни залози efbet.

Могат ли "аспирините" да вземат първа титла и да сложат край на 11-те поредни на Байерн Мюнхен?

Коефициентът за това приказният фурор на Шаби Алонсо и Байер Леверкузен да продължи до край и да бъде завършен с историческа първа титла е 2,30. Това е отборът в Германия, който най-много пъти е завършвал като втори, без да е ставал някога шампион (пет пъти е бил втори). Все пак ставката за доминацията на Байерн да продължи и отново да е шампион, за изумителен 12-и пореден път, е 1,57. За сравнение - третият тим с най-високи шансове е Щутгарт - 200,00 коефициент.

Предвид че са се изиграли 20 от общо 34 кръга, както и че това ще бъде втори и последен пряк дуел, то много въпросителни могат да паднат след директния мач между Байер Леверкузен и Байерн Мюнхен. Той предстои именно сега - в 21-вия кръг.

Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен в пряк сблъсък

Изненадващо или не, но вече два поредни мача баварците не съумяват да сломят "аспирините". През месец март миналата година Байер побеждава с 2:1, а в първия им мач за сезона приключват при равенство 2:2, след като Байер изравнява в четвъртата минута от добавеното време и остава непобеден. Все пак трябва да отбележим, че в последните девет мача Леверкузен има само една победа, а в същото време е загубил цели шест двубоя.

За пореден път Байер ще бъде без големия си голмайстор Виктор Бонифейс, който лекува контузия, но дори да не беше с травма, щеше да играе за Купата на африканските нации (аут е и Паласиос - героят за Байер от първия мач с Байерн). Така Хари Кейн, който прави фурор с 24 попадения в дебютния си сезон, няма да се изправи в задочен дуел с друг от топ голмайсторите - Бонифейс, който е с 10 гола, но и 7 асистенции в шампионата.

Байер Леверкузен и Байерн Мюнхен в пряк сблъсък за разчистване на сметки в Бундеслигата

Въпреки липсите шансовете на двата тима са доста изравнени в прекия мач. Коефициентът на efbet за успех в полза на домакина Байер Леверкузен е 2,55, докато ставката за Байерн Мюнхен е 2,45, като баварците са с леко предимство. Пазарът за равенство между тях пък е оценен на 3,80. Те се изправят един срещу друг в събота, 10-и февруари, от 19:30 часа българско време.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички