Александър Чеферин удари по Суперлигата на заседанието на УЕФА


Александър Чеферин удари по Суперлигата на заседанието на УЕФА
Снимка: Getty Images

331 0

Президентът на УЕФА - Александър Чеферин, защити европейския футбол по време на заседанията на централа. В четвъртък ръководителят се изказа остро срещу проекта за Европейска Суперлига, който в края на 2023-а се оказа, че получил "зелена светлина".

УЕФА работи здраво през последните дни

Пред членовете на УЕФА Чеферин определи организаторите на мащабния проект, че са "хищници" и "копаят гробове" на останалите клубове. 

Силните думи от ръководството на европейската централа идва по-малко от денонощия след новината, че УЕФА вдига сензационно бюджетът за евротурнирите от следващия сезон. 

Коментарът на Чеферин

"Футболът е едно от малкото неща, в които Европа е водеща. Трябва да се гордеем, че успехът се основава на единния модел на солидарността. Трябва да защитим този модел. Всички ние, а не само УЕФА.

Има такива, които се опитват да тъпчат, преструват се на спасители, а в действителност копаят гробове. Те са хищници (бел.ред. създателите на Суперлигата). Оформят затворен кръг.

Европейският футбол е сред символите на Европа. Единството е единственото нещо, което може да ни спаси, дори и във футбола.

Ние разбираме атаката срещу УЕФА и сега защитаваме баланса. Всеки клуб може да се присъедини към състезанието, което иска. Те планират да направят повече пари, капитал, власт , престиж. Чувство за превъзходство и алчност. Те винаги искат повече и повече. Искат да бъдат по-добри. Суперлигата е като ябълката на Снежанка", завърши президентът драматично. 

Още: Шевченко: Нека Чеферин и Изпълкомът на УЕФА дойдат в Украйна и видят какво направи Русия

Александър Чеферин сигурен, че никой не иска Суперлигата: Противоречи на логиката на футбола

Александър Чеферин: УЕФА беше права да изхвърли Манчестър Сити от Шампионска лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички