РБ Лайпциг не се отказва да гони Байерн, Борусия Дортмунд отново се провали


РБ Лайпциг не се отказва да гони Байерн, Борусия Дортмунд отново се провали
Снимка: Getty Images/Guliver

988 0

Отборите на РБ Лайпциг и Байер Леверкузен спечелиха мачовете си от 20-ия кръг на Бундеслигата, но Борусия Дортмунд отново допусна поражение и разочарова привържениците си. "Биковете" разбиха Шалке с 0:3 като гост и продължават да преследват лидера Байерн Мюнхен, "аспирините" надвиха Щутгарт в голово шоу с 5:2 като домакин, а "жълто-черните" паднаха от Фрайбург с 2:1 като гост.

Въпреки поражението от Майнц преди три кръга, Лайпциг не се отказва от преследването на титлата в Германия, постигайки трета победа в последните си четири мача. Мюлер даде преднина на "червените бикове" срещу Шалке в края на първата част, а през второто полувреме Забицер и Орбан добавиха по още един гол и задълбочиха кризата при "кралскосините". Байерн обаче продължава да води със 7 точки на своя пряк конкурент за титлата.

Байер Леверкузен пък сътвори истинско голово шоу с любезното съдействие на Щутгарт, който често се въвлича в подобни мачове. Демирбай вкара два гола през първата част и осигури комфортна преднина на "аспирините", но в началото на втората част Каладжич върна един гол. Леверкузен отвърна с нови два гола, дело на Бейли и Вирц. Малко след това Каладжич отново върна надеждите на Щутгарт, преди Грей да постави точка на спора с пети гол за домакините.

Борусия Дортмунд продължава с разочарованията през сезона, след като инкасира осмото си поражение в Бундеслигата. "Жълто-черните" направиха кошмарно начало на второто полувреме, когато допуснаха два бързи гола, вкарани от Юнг и Шмид. Домакините от Фрайбург използваха добрата си преднина и я удържаха до 76-ата минута, когато Мукоко върна едно попадение след асистенция на Холанд, но това се оказа недостатъчно за гостите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички