Провал ли е първият сезон на Хари Кейн в Байерн Мюнхен? Треньорът на Тотнъм с категоричен отговор


Провал ли е първият сезон на Хари Кейн в Байерн Мюнхен? Треньорът на Тотнъм с категоричен отговор
Снимка: GettyImages

776 0

Старши треньорът на Тотнъм - Ангелос Постекоглу, заяви, че не би било справедливо първият сезон на Хари Кейн в Байерн Мюнхен да бъде определян като 'провал'.

Припомняме, че нападателят напусна "шпорите" през лятото на миналата година и се присъедини към немския колос, но сега вероятността отново да остане с "празни ръце" е съвсем реална - баварците загубиха титлата и отпаднаха за Купата, а в Шампионска лига им предстои 1/4-финален реванш срещу Арсенал (кога и къде да го гледаме?).

Думите на Постекоглу за Кейн

"Не, не мисля, че би било честно да се каже. Няма да говоря от негово име, но и не смятам, че единствената причина да си тръгне от Тотнъм е била желанието да печели трофеи. Мисля, че той беше пределно ясен, че иска да опита нещо ново и според мен в това няма нищо лошо. Аз съм същият - цялата ми кариера е такава", обясни Постекоглу, който е водил близо дузина отбори.

Ангелос Постекоглу

"Той беше на едно и също място за дълъг период от време. Беше дошъл моментът да реши дали да остане тук и да се превърне в "one-club man" или пък да опита нещо друго и като футболист, а може би и като човек".

ОЩЕ: "Проклятието на Хари Кейн", което успя да сложи край на невероятната серия на най-големия талисман във футбола

"Общо взето, трябва да питате него. Но пак повтарям - не смятам, че той се премести в Германия, само за да спечели нещо. Дори да беше останал при нас, едва ли щеше да бъде с нагласата, че няма да спечели нищо...", продължи наставникът на "шпорите" и за финал на темата допълни:

Хари Кейн

"Един престой в чужбина винаги ти дава ценен опит за това какво представлява футболът и животът. В крайна сметка, всеки сам взима решенията си. За другите хора е много трудно да те разберат, защото не са в "твоите обувки". Те не са около теб, за да разберат защо си решил това или онова".

*На индивидуално ниво Хари Кейн се представя доста добре в Мюнхен - 39 гола в 39 мача (+12 асистенции). Договорът му с Байерн е в сила до лятото на 2027-а година. Наскоро пък стана ясно, че му предстои завръщане в Северен Лондон (точна дата).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Хари Кейн започна с думи за Байер Леверкузен преди реванша между Байерн Мюнхен и Арсенал в Шампионска лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички