"Проклятието на Хари Кейн", което успя да сложи край на невероятната серия на най-големия талисман във футбола


"Проклятието на Хари Кейн", което успя да сложи край на невероятната серия на най-големия талисман във футбола
Снимка: GettyImages

1425 0

Трансферът на Хари Кейн миналото лято се очакваше да запълни празнината, оставена от Робърт Левандовски в Байерн Мюнхен, но по-скоро затвърди една неприятна тенденция. Най-скъпият трансфер (95 милиона евро) в историята на Бундеслигата беше предопределен да увековечи хегемонията на Байерн, който имаше 11 поредни титли, най-дългата поредица за всички времена във висшите лиги.

Отборът от Мюнхен опита да подчертае доминацията си, надявайки се да царува отново в Европа, докато Кейн дебютира с рекорд. Въпреки това "проклятието", което изглежда преследва бившия играч на Тотнъм, се премести и в Германия.

Байерн вече се сбогува с шампионата, с Купата - загубиха от третодивизионния Саарбрюкен, както и със Суперкупата. Все още преследват успех в Шампионска лига, където в първия мач срещу Арсенал завърши 2:2.

Още: Проведени са първите разговори: Байерн Мюнхен превърна Зинедин Зидан в цел номер 1

Проклятието на Кейн в перфектен за него сезон

Кейн обаче няма вина за тези неуспехи и по-скоро всичко се случи въпреки него. Английският национал има 39 гола и 12 асистенции в 39-те мача, които е играл във всички състезания. Неговите 32 гола - само в лигата - го правят най-добрия дебютант в историята на Бундеслигата. Той все още се бори за "Златната обувка", като доста зад него са Серху Гираси (Щутгарт/25) и Килиан Мбапе (ПСЖ/24).

Кейн срещу най-големия талисман във футбола

Кейн прави страхотен индивидуален сезон, но с Байерн засега няма трофей

Въпреки това тази лоша репутация, която заобикаля Кейн, дори успя да "повали" легендата за най-великия "талисман" в световния футбол - Кингсли Коман. Френският национал може да се похвали, че е бил провъзгласяван за шампион на лигата всеки сезон, в който е играл, откакто на 16 години и 8 месеца Карло Анчелоти му даде шанс с ПСЖ.

Още: Байерн надви опашкар, без да блести, и задължи Байер да бие Вердер (ВИДЕО)

Той спечели Лига 1 с Пари Сен Жермен през 2012-13 и през 2013-14, спечели "Скудетото" с Ювентус през 2014-15 и през 2015-16 и оттогава има осем шампионски титли с Байерн. Нещо повече, през сезон 2015-16 г. той спечели две лиги: изигра един мач с Юве в Серия А и 23 с Байерн в Бундеслигата.

Голямата ахилесова пета на Коман са честите контузии. Той дори веднъж заяви, че би се отказал от футбола, ако получи нова тежка травма. Дори и в момента е контузен, като може да не играе повече за Байерн през този сезон. Въпросът е дали ще бъде напълно възстановен и във форма за Европейското първенство, където има големи очаквания към Франция. А Хари Кейн записа исторически рекорд срещу Арсенал при визитата си с Байерн Мюнхен (ВИДЕО).

Още: "Нямам никакво намерение" - Роберто де Дзерби също отпадна от плановете на Ливърпул и Байерн Мюнхен

Възмущение и в Арсенал, и в Байерн Мюхен след поискани дузпи (ВИДЕО)

Нова паметна вечер, голове и драма: Арсенал и Байерн нищо не успяха да решат (ВИДЕО)

Време е! Най-мечтаният дуел в Шампионска лига + Байерн Мюнхен "на колене" в невиждана ситуация

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички