Потвърдено: Мануел Нойер пропуска и началото на новия сезон за Байерн


Потвърдено: Мануел Нойер пропуска и началото на новия сезон за Байерн
Снимка: Getty Images

1524 0

Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер ще пропусне старта на новия сезон в Бундеслигата. Шампионите на Германия започнаха подготовка вчера с новите попълнения Рафаел Герейро и Конрад Лаймер, но без Нойер.

"Началото на първенството и Суперкупата са твърде амбициозна цел за него. Просто се нуждаем от търпение, предвид сериозността на контузията", каза треньорът Томас Тухел пред репортери в началото на тренировъчния лагер в Бавария.

Тухел потвърди, че вратарят ще пропусне азиатското турне на тима, което е от 24 юли до 3 август и включва мачове в Япония и Сингапур. Нойер ще започне бавно да тренира с отбора след това.

Първият официален двубой на Байерн е за Суперкупата на Германия на 12 август срещу носителя на купата на страната РБ Лайпциг. "Баварците" откриват сезона в Бундеслигата седмица по-късно като гост на Вердер Бремен.

Капитанът на Байерн и на Германия не е играл, откакто получи фрактура на подбедрицата при инцидент със ски през декември. Първоначално той планираше да бъде готов за началото на сезона. А ето кой е следващият вратар, набелязан от Байерн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички