Отношенията между Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг са се подобрили


Отношенията между Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг са се подобрили
Снимка: Getty Images

1242 0

Отношенията между Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг са се задобрили сериознопрез последните няколко години. Това споделиха от двата отбора преди финала за купата на Германия в четвъртък.

Създаденият през 2009 година отбор на РБ, който е подкрепян мощно от производителя на енергийни напитки "Ред Бул". стана обект на протести от страната на феновете на Борусия през 2017 година, когато двата отбора се срещнаха за първи път в Бундеслигата. Тогава и ръководството на "жълто-черните" говореше открито срещу клуба от Източната Германия.

Директорите на двата тима Ханс-Йоахим Ватцке на Борусия и Оливер Минцлаф на РБ признаха, че връзките между клубовете са съвсем различни.

"Идеологическата война е зад гърба ни", каза Вацке пред "Шпорт Билд".

"През последните години се сближихме, защото като млад клуб ние винаги търсим начин да се учим от по-успелите. Винаги има полемики, когато се обменят мнения и се търси съвет, особено в сегашните време на коронавирус", съгласи се Минцлаф.

Шефовете и на двата отбора посочиха, че техният най-голям съперник си остава шампионът Байерн Мюнхен.

"Ние атакуваме, това е нашата роля, но все още не смятаме, че сме вторият най-голям клуб на Германия", коментира Минцлаф, отдавайки уважение като към по-голям отбор на Дортмунд.

"Борусия бе първият германски отбор, който спечели европейска купа през 1966 година и постигна толкова много през годините, че няма как да ги задминем за едно десетилетие", добави още Минцлаф.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички