Първият финалист за Купата на Германия е ясен - РБ Лайпциг отстрани Вердер Бремен


Първият финалист за Купата на Германия е ясен - РБ Лайпциг отстрани Вердер Бремен
Снимка: Getty Images

1636 0

РБ Лайпциг се класира на финал за Купата на Германия, след като победи драматично на 1/2-финалите Вердер Бремен с 2:1 след продължения. Днес (1.05.) Борусия Дортмунд и Холщайн Кил ще определят другия финалист в турнира!

В началото на срещата Павленка блесна с добро спасяване и попречи на РБ Лайпциг рано-рано да поведе в мача. В 30-ата минута Джошуа Сарджънт бе близо да изведе Вердер напред, но не насочи добре удара си и топката мина покрай вратата. В самия края на първата част съдията отсъди дузпа за "зелените", но след преглед на ситуацията с ВАР размисли и промени решението си.

В 52-ата минута Мулер връхлетя една отскочила топка, но ударът му срещна гредата на Павленка. 18 минути по-късно Осако от Вердер пропиля добър шанс, след като засече хубаво центриране с глава, но ударът му мина малко встрани от целта. В 78-ата минута Нкунку стреля рязко, но отново вратарят на Вердер показа добър рефлекс и успя с пръстите си да отклони топката, която след това срещна гредата. В последната добавена минута от редовното време удар с глава на Поулсен мина болезнено близо до лявата греда на вратата и така мачът влезе в продължения.

Нужни бяха само три минути след началото им и кореецът Хи-Чан Хуан откри резултата в полза на Лайпциг след точен шут в десния ъгъл на Павленка. В самия край на първото продължение обаче, Битенкур се възползва от грешка в отбраната на противника и успя да изравни резултата - 1:1! Точно когато играчите вече мислеха за дузпите, Хи-Чан отново бе в центъра на вниманието, когато свали една топка с глава за резервата Форсберг, а той не сбърка и с гола си в 120-тата минута прати РБ Лайпциг на финал за Купата на Германия!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички