Борусия Дортмунд влезе в Топ 4 след инфарктна победа срещу РБ Лайпциг


Борусия Дортмунд влезе в Топ 4 след инфарктна победа срещу РБ Лайпциг
Снимка: Getty Images

873 0

14 гола паднаха в четирите ранни срещи в германската Бундеслига този следобед! Борусия Дортмунд се наложи трудно над РБ Лайпциг, Хофенхайм обърна Шалке, Волфсбург се бетонира на трета позиция, а Вердер и Байер Леверкузен извъртяха реми.

Борусия Дортмунд поведе с 2:0 на Лайпциг с голове на Марко Ройс в 7-ата и Джейдън Санчо в 51-ата минута, но Клостерман и Дани Олмо възстановиха равенството след това. В самия край на мача Санчо се превърна в герой за своя тим, след като се разписа за втори път в мача за крайното 3:2. "Жълто-черните" временно се настаниха на 4-та позиция в класирането, но 5-ия Айнтрахт е на 2 точки зад тях, а има и мач по-малко! РБ Лайпциг пък е уверено на второто място.

Изпадналият Шалке 04 поведе с 2:0 на Хофенхайм като гост, но през второто полувреме получи 4 безответни гола и загуби с 4:2. Волфсбург се настани удобно на третото място в Бундеслигата след победа с 3:0 на собствен терен срещу Унион Берлин. Вердер Бремен и Байер Леверкузен не успяха да "разчупят" нулите и си поделиха по една точка! През първото полувреме гол на Синкгравен от "аспирините" бе отменен с ВАР заради засада.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички